مقیاس رشد اجتماعی واینلند

مقیاس رشد اجتماعی واینلند مقیاس رشد اجتماعی واینلند

دسته : پرسشنامه

فرمت فایل : word

حجم فایل : 45 KB

تعداد صفحات : 18

بازدیدها : 452

برچسبها : مقیاس واینلند پرسشنامه رشد اجتماعی

مبلغ : 3000 تومان

خرید این فایل

دانلود پرسشنامه مقیاس رشد اجتماعی واینلند (WINELEND) یا بلوغ اجتماعی

پرسشنامه دانلودی حاضر، شامل مقیاس رشد اجتماعی می باشد که همراه با نحوه اجرا و تفسیر مقیاس رشد اجتماعی واینلند (winelend) و توضیحات کامل با جداول و ... تهیه گردیده است. جهت آشنایی هر چه بیشتر با این آزمون میتوانید متن زیر را مطالعه کنید که نمونه ای از فایل دانلودی می باشد.

ویژگی پرسشنامه (بطور خلاصه) :

تعداد گویه ها :121

تعداد مولفه :17

روایی و پایایی :دارد

نحوه نمره گذاری : دارد

نوع فایل : ورد word و قابل ویرایش

تعداد صفحات : 18 صفحه

معرفی مقیاس رشد اجتماعی واینلند

مقیاس بلوغ اجتماعی واینلند یکی از مقیاسهای تحولی است که با میزان توانایی فرد در برآوردن نیازهای عملی خود و قبول مسئولیت سر و کار دارد. گرچه این مقیاس گسترده سنی تولد تا بالاتر از 25 سالگی را در بر می گیرد و تا دوازده سالگی برای هر سال، سئوالهای مجزا دارد، اما از دوازده سالگی به بعد بین 12 تا 15 سالگی، 15 تا 18 سالگی، 18 تا 20 سالگی، 20 تا 25 سالگی و از 25 سالگی به بالا سئوالات مشترک دارد، با این حال معلوم شده است که کارآمدی آن در سنین پایین تر وبه ویژه در گروه های عقب مانده ذهنی به حداکثر می رسد. این مقیاس دارای 117 ماده است که به گروههای یک ساله تقسیم شده اند. در هر ماده اطلاعات مورد نیاز نه از طریق موقعیتهای آزمون بلکه از راه مصاحبه با مطلعین یا خود آزمودنی بدست می آید. اساس مقیاس بر این امر استوار است که فرددر زندگی روزمره توانایی چه کارهایی رادارد. مادهای مقیاس را می توان به هشت طبقه تقسیم کرد: خودیاری عمومی، خودیاری درغذا خوردن، خودیاری در لباس پوشیدن، خود فرمانی، اشتغال، ارتباط زبانی، جابه جایی، و اجتماعی شدن. با توجه به نمره های شخص روی مقیاس می توان سن اجتماعی (SA) و بهره اجتماعی (SQ) را محاسبه کرد.

مقیاس واینلند روی 620 نفر (شامل ده مرد و ده زن) در هر یک از گروه های سنی از تولد تا 30 سالگی، هنجاریابی شده است. لازم به ذکر است که در این نمونه تعداد افراد در هریک از گروههای سنی بسیار کم بود، و نیز با توجه به این که اکثر افراد مورد آزمایش از طبقه متوسط جامعه بودند نمی توان چنین نمونه ای را معرف کل جامعه تلقی کرد.ضریب پایانی با بازآزمایی 123 نفر، 92/0 گزارش شده است، با این توضیح که فاصله باز آزمایی از یک روز تا 9 ماه بوده است.

اجرای آزمون رشد اجتماعی

برای اجرای این آزمون والدین، پرستار، خواهر و برادر، و یا بطور کلی هر فردی که کودک را به خوبی بشناسد می تواند پاسخ دهد، البته این آزمونگر می تواند با مشاهده خود نیز تکمیل نماید.

برای شروع کار می توان به دو صورت عمل کرد :

1- این که از سوالات اول یعنی سوالات مربوط به ابتدای تولد، شروع به پرسیدن نمود- که این کار برای کودکان عقب مانده ذهنی بهتر است.

2- اما اگر کودک عقب مانده ذهنی نباشد و یا سطح عقب ماندگی او خفیف باشد و بخصوص اگر سن او نیز بالا باشد، می توانیم از دو یا سه سال عقب تر از سن او شروع کنیم. مثلا یک کودک 10 ساله را می توان از 7 یا 8 سالگی شروع کرد و ادامه داد. اگر کودک توانست نمره بگیرد آزمون را ادامه می دهیم و ...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید