پایان نامه تاثیر جهت گیری استراتژیک بر عملکرد صادراتی

پایان نامه تاثیر جهت گیری استراتژیک بر عملکرد صادراتی پایان نامه تاثیر جهت گیری استراتژیک بر عملکرد صادراتی

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 1700 KB

تعداد صفحات : 98

بازدیدها : 502

برچسبها : جهت گیری استراتژیک عملکرد صادراتی

مبلغ : 12000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه تاثیر جهت گیری استراتژیک بر عملکرد صادراتی صادر کنندگان استان گیلان

پایان نامه تاثیر جهت گیری استراتژیک بر عملکرد صادراتی صادر کنندگان استان گیلان

چکیده

جهت گیری استراتژیک به عنوان یکی از محرکهای اصلی تدوین استراتژی، در سه دهه اخیر به صورت گسترده توسط محققان مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. اما تاثیر جهت گیری استراتژیک بر عملکرد صادراتی کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است. پژوهش حاضر به منظور بررسی این موضوع است که آیا جهت گیری استراتژیک بر عملکرد صادراتی تاثیر دارد. در همین راستا ابتدا مطالعات انجام شده و تعریف مفهومی و عملیاتی متغیرهای مستقل و وابسته مورد بررسی قرار گرفته و با استفاده ابعاد شش گانه جهت گیری استراتژیک ونکاترامن تهاجمی، تحیلی، تدافعی، آینده نگری، فعالانه و ریسک پذیری یک فرضیه اصلی و شش فرضیه فرعی طراحی و سپس پرسشنامه استاندارد ونکاترامن بین 150 از فعالان صادراتی حقیقی و حقوقی عضو بانک اطلاعات صادر کنندگان استان گیلان که بر اساس فرایند نمونه گیری تصادفی انتخاب شده بود توزیع گردید 83 پرسشنامه توزیع شده تکمیل و برگشت گردید. از نظر روش شناسی تحقیق حاضر توصیفی-تحلیلی و از نوع علی بوده و روش گردآوری اطلاعات میدانی است. فرضیه های تحقیق با استفاده از روش رگرسیون مورد آزمون قرار گرفت و در پایان تاثیر جهت گیری استراتژیک و ابعاد شش گانه بر عملکرد صادراتی صادر کنندگان استان مورد تایید قرار گرفت.

واژگان کلیدی: جهت گیری استراتژیک، عملکرد صادراتی، استراتژی، برنامه ریزی استراتژیک، تفکر استراتژیک

مقدمه

صادرات به عنوان موتور محرکه اقتصاد نقش قابل توجهی در افزایش تولید، اشتغال و درآمد ارزی ایفا می نماید و اکثر محققان به اهمیت صادرات به عنوان یک عنصر کلیدی در اقتصاد کشور اشاره کرده اند. نهادهای بین المللی مرتبط با تجارت و زیر مجموعه سازمان ملل نظیر مرکز تجارت بین الملل ITC بر اهمیت توسعه صادرات تاکید و در این زمینه متدولوژی تدوین توسعه صادرات و توصیه های سیاستی برای کشورها و واحدهای کسب و کار ارائه کرده اند. در همین راستا در اکثر کشورها از جمله ایران در چند سال اخیر سند استراتژی توسعه صادرات تدوین گردیده است. اکثر محققان به اهمیت صادرات در توسعه عملکرد واحدهای کسب و کار اشاره کرده اند. واحدهای کسب و کار هم به دلیل پاسخگویی به محرکهای داخلی و خارجی اقدام به صادرات می نمایند.

استراتژی

مفهوم استراتژی از سال 1960 در مطالعه های کسب و کار به کار برده شده و با وجود پذیرش گسترده آن، هنوز مفهومی مبهم و خاص در مدیریت است. تعریف مفهوم استراتژی از یک پژوهش گر به پژوهش گر دیگر متفاوت است. اما در جوهره بسیاری از تعاریف، مفهوم استراتژی چنین بیان شده است. الگوی به جریان انداختن تصمیمات و فعالیت هاست که خصیصه اصلی آن، ارتباط با محیط اش است و عاملی تعیین کننده در دستیابی به اهداف است.

بر اساس تعریف مینتز برگ از استراتژی که به 5P معروف است. استراتژی را می توان به پنج شکل توصیف کرد.

Plan : طرح و نقشه یا برنامه ریزی

Ploy: صف آرایی / ترفند

Pattern : الگو

Position : موقعیت یا جایگاه

Perspective : چشم انداز یا دیدگاه

مورگان و استرانگ، استراتژی را بر اساس ویژگی ها یا ابعاد چندگانه برای همه بنگاه ها مشترک دانسته است و استراتژی را نه براساس طبقه بندی، بلکه بر اساس اهمیت آن در بنگاه مورد ارزیابی می توان قرار داد.

پورتر ماهیت تدوین استراتژی را مرتبط کردن یک شرکت با محیط اطرافش بیان کرده است.

استراتژی کسب و کار طریقی است که شرکت با کمک آن در بازار به رقابت می پردازد و تأکید آن بر حفظ مزیت رقابتی در یک صنعت است. اگر کارکرد استراتژی خلق مزیت رقابتی دانسته شود، تفکر استراتژیک برای بقا و رشد سازمان در محیط پر رقابت امروز امری اجتناب ناپذیر خواهد بود. مزیت رقابتی مستلزم تمایز جهت گیری نسبت به رقیب است و تمایز در جهت گیری به دیدگاه های متفاوت و تازه ای نیاز دارد.

جهت گیری استراتژیک

در استراتژی طراحی شده برای سازمان، می توان مقدمات این استراتژی را مورد توجه قرارداد. به عبارت دیگر، فرایند توسعه استراتژیک توسط عواملی تحت تاثیر قرار می گیرد. یکی ازاین مقدمات، جهت گیری استراتژیک است که به عنوان درک مدیریتی خاص، آمادگی ها، تمایلات، انگیزه ها و خواسته هایی تعریف می شوند که راهنمای برنامه ریزی استراتژیک وفرایند توسعه استراتژیک است. جهت گیری استراتژیک مفهومی است که به طور وسیع در تحقیقات مرتبط با مدیریت استراتژیک، کارآفرینی و بازاریابی به کار می رود.

جهت گیری استراتژیک اقدامات و جهت گیری های انجام شده بوسیله یک بنگاه به منظور اتخاذ رفتارهای مناسب جهت عملکرد متعالی و مداوم

جهت گیری استراتژیک جهت و اهدافی که مدیریت عالی یک بنگاه تمایل دارد پیگیری نماید. آن تونایی یک بنگاه برای تمرکز روی جهت گیری استراتژیک و مزیت رقابتی برای ایجاد هماهنگی استراتزیک را تعیین می نماید. زو و همکاران اظهارکردند که جهت گیری استراتژیک یک نیروی سوق دهنده مهم عملکرد برتر در اقتصادهای نوظهور است.

فهرست مطالب

چکیده

فصل اول: کلیات طرح تحقیق

مقدمه

بیان مسئله

ضرورت و اهمیت تحقیق

اهداف تحقیق

سوالات تحقیق

چارچوب نظری تحقیق

فرضیه های تحقیق

متغیرهای تحقیق

تعریف مفهومی و عملیاتی متغیرها

تعریف عملیاتی متغیرها

قلمرو تحقیق

فصل دوم: ادبیات و پیشینه تحقیق

بخش اول: جهت گیری استراتژیک

مقدمه

تعریف مفاهیم اصلی مدیریت استراتژیک

استراتژی

برنامه ریزی استراتژیک

تفکر استراتژیک

مدیریت استراتژیک

جهت گیری استراتژیک

بخش دوم: عملکرد صادراتی

صادرات

عملکرد صادراتی

رابطه جهت گیری استراتژیک با عملکرد صادراتی

بررسی جایگاه جهت گیری استراتژیک درایران

وضعیت صادرات استان گیلان

پیشینه تحقیقات انجام شده

نمونه ای از تحقیقات انجام شده درایران

نمونه ای از تحقیقات انجام شده در سایر کشورها

فصل سوم: روش شناسی تحقیق

مقدمه

روش تحقیق

جامعه و نمونه آماری

روش جمع آوری اطلاعات

ابزارهای جمع آوری داده ها و اطلاعات

روایی و پایایی ابزار اندازه گیری

روش تجزیه و تحلیل داده ها

فصل چهارم: تجزیه وتحلیل اطلاعات

مقدمه

توصیف متغیرهای جمعیت شناختی

توصیف متغیر های تحقیق

آزمون کلوموگروف - اسمیرنف

فرضیه های تحقیق

فصل پنجم: نتایج و پیشنهادها

مقدمه

نتایج آمار توصیفی

آمار توصیفی کل

نتایج آمار استنباطی

پیشنهادات تحقیق

خلاصه بحث و نتیجه گیری

پیشنهادات برای تحقیقات آتی

محدودیت ها

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید