پایان نامه تاثیر استرس و سلامت روان بر رضایت شغلی پرستاران

پایان نامه تاثیر استرس و سلامت روان بر رضایت شغلی پرستاران پایان نامه تاثیر استرس و سلامت روان بر رضایت شغلی پرستاران

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 108 KB

تعداد صفحات : 101

بازدیدها : 817

برچسبها : سلامت روان رضایت شغلی

مبلغ : 11000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه جهت دریافت مدرک کارشناسی روانشناسی بالینی بررسی استرس و سلامت روان در رضایت شغلی در بین پرستاران شهرستان اردبیل

مقدمه

موضوع سلامتی از بدو پیدایش بشر در قرون و اعصار متمادی مطرح بوده است اما هرگاه از آن سخن به میان آمده عموماً بعد جسمی آن مد نظر قرار گرفته و کمتر به سایر ابعاد سلامتی بخصوص بعد روانی آن توجه شده است. سازمان جهانی بهداشت، ضمن توجه دادن مسئولین کشورها در راستای تامین سلامت جسمی، روانی، اجتماعی افراد جامعه همواره بر این نکته تاکید دارد که هر یک از این سه بعد بر دیگری برتری ندارد طبق گزارشات این سازمان، جهان در طول دو دهه آینده شاهد تغییرات عمده ای در زمینه اییدمیولوژی بیماری ها و نیازهای بهداشتی افراد است. به گونه ای که بسیاری غیر واگیردار هم چون بیماری های روانی به سرعت جای گزین بیمارهای عفونی و واگیر دار گردیده و در صد عوامل ایجاد کننده ناتوانی و مرگ های ز ودرس قرار می گیرند. طبق برآوردهای این سازمان، این در حالی است که در برنامه ریزی های توسعه اجتماعی و اقتصادی پایین ترین اولویت به آن ها داده می شود.

موضوع بهداشت و سلامتی و روانی از زمانی که بشر وجود داشته و خصوصاً از زمانی که اجتماع را شرح کرده، مطرح بوده است . زیرا انسان همواره سلامتی خویش را دوست می داشته، تمهیدات فراوانی را در پیش گیری از ابتلا به انواع بیماری ها و گرفتاری های روانی که آرامش را به هم می زد، فراهم می ساخته، و جهت مقابله با فشارهای روانی که آرامش را به هم می زد، فراهم می ساخته،و جهت مقابله با فشارهای روانی هم می کرده است .

شغل از نظر لغوی، به معنای به کار واداشتن کسی است و آنچه مایه مشغولیت می باشد. از طریق اشتغال، فرد فعالانه در جریان تولید و خدمات مشارکت می کند و پاداشی نقدی یاجنسی دریافت می دارد.

کار و شغل فعالیتی بدنی یا فکری در جهت تولید و خدمت است.به طور کلی، کار فعالیتی است که از کسی خواسته شده و در مقابل آن، به وی مزد پرداخت می شود.

به طورخلاصه، می توان گفت: شغل یعنی کاری که فرد، مشغول به انجام آن است و از طریق آن، هم انجام وظیفه می کند و هم امرار معاش می نماید.
در تعریفی دیگر،شغل عبارت است از گروهی از موقعیت های مشابه دریک مؤسسه، اداره یا کارگاه که افراد واجد شروط خاص، می توانند این موقعیت ها را احراز کنند و وظایف محوله را انجام دهند

تعریف سلامت روانی

سلامت روانی را می توان براساس تعریف کلی و وسیع تر تندرستی تعریف کرد. طی قرن گذشته ادراک ما از تندرستی به طور گسترده ای تغییر یافته است. عمر طولانی تر از متوسط، نجات زندگی انسان از ابتلاء به بیماریهای مهلک با کشف آنتی بیوتیک ها و پیشرفت های علمی و تکنیکی در تشخیص و درمان، مفهوم کنونی تندرستی را به دست داده که نه تنها بیانگر نبود بیماری است. بلکه توان دستیابی به سطح بالای تندرستی را نیز معنی می دهد. چنین مفهومی نیازمند تعادل در تمام ابعاد زندگی فرد از نظر جسمانی، عقلانی، اجتماعی، شغلی و معنوی است. این ابعاد در رابطه متقابل با یکدیگرند، به طوری که هر فرد از دیگران و از محیط تاثیر می گیرد و بر آنها تاثیر می گذارد. بنابراین سلامت روانی نه تنها نبود بیماری روانی است، بلکه به سطحی از عملکرد اشاره می کند که فرد با خود و سبک زندگی اش آسوده و بدون مشکل باشد در واقع، تصور بر این است که فرد باید بر زندگی اش کنترل داشته باشد و فقط در چنین حالتی است که می توان آن قسمت هایی را که درباره ی خود یا زندگی اش مساله ساز است تغییر دهد

تعریف رضایت شغلی

رضایت شغلی مجموعه ای از احساسات و باورهاست که افراد در مورد مشاغل کنونی خود دارند. رضایت شغلی یکی از عوامل مهم در موفقیت شغلی است; عاملی که موجب افزایش کارایی و نیز احساس رضایت فردی می گردد. رضایت شغلی یعنی دوست داشتن شرایط ولوازم یک شغل، شرایطی که درآن کارانجام می گیرد و پاداشی که برای آن دریافت می شود.

با توجه به مطالب مزبور، می توان گفت: (رضایت شغلی ) یعنی احساس خرسندی و خشنودی که فرد از کار خود می کند و لذتی که از آن می برد و در پی آن، به شغل خود دل گرمی و وابستگی پیدامی کند.(رضایت شغلی )حالتی مطبوع، عاطفی و مثبت حاصل از ارزیابی شغل یا تجارب شغلی است; مفهومی دارای ابعاد، جنبه ها و عوامل گوناگون که باید مجموعه آن ها را در نظر گرفت.از جمله این عوامل، می توان به صفات کارگر و کارمند، نوع کار، محیط کار و روابط انسانی کار اشاره نمود.

فیشر و هانا رضایت شغلی را عاملی درونی می دانند و آن را نوعی سازگاری عاطفی با شغل و شرایط اشتغال می انگارند; یعنی اگر شغل مورد نظر، لذت مطلوب را برای فرد تامین کند، او از شغلش راضی است.در مقابل، چنانچه شغل مورد نظر رضایت و لذت مطلوب را به فرد ندهد، در این حالت، او از کار خود مذمت می نماید و درصدد تغییر آن بر می آید.

فهرست مطالب

مقدمه

بیان مسأله

اهمیت و ضرورت پژوهش

اهداف پژوهش

هدف کلی

اهداف اختصاصی

فرضیه ها

تعاریف مفهومی و عملیاتی متغیرهای پژوهش

معرفی متغیرها

تعریف عملیاتی سلامت روانی

تعریف مفهومی اختلال کارکرد اجتماعی

تعریف عملیاتی اختلال کارکرد اجتماعی

تعریف مفهومی اضطراب

تعریف عملیاتی اضطراب

تعریف مفهومی افسردگی

تعریف عملیاتی افسردگی

تعریف مفهومی شکایت جسمانی

تعریف عملیاتی شکایت جسمانی

تعریف مفهومی رضایت شغلی

تعریف عملیاتی رضایت شغلی

سلامت روان

سلامت روانی

تعریف سلامت روانی

اصول بهداشت روانی

خصوصیات افراد دارای سلامت روانی

به عبارت دیگر کسانی از سلامت روانی برخوردارند که

تعریفشغل

تعریف (رضایت شغلی )

عوامل انتخاب شغل

- وضع جسمانی

-استعداد

- رغبت

-امکانات فردی -اجتماعی

عوامل رضایت شغلی

آثار وجود رضایت شغلی

الف - رضایت و ترک خدمت

ب - رضایت از شغل و غیبت از کار

ج - رضایت و عملکرد

د - تاثیررضایت شغلی بر سازمان

روش های ارزیابی رضایت شغلی

-مقیاس های درجه بندی گزارش شخصی

-رویدادهای حساس(پیشامدهای بحرانی)

- رفتارهای آشکار

- گرایش های عملی.

- مقیاس صورتک ها.

نظریه های رضایت شغلی

نظریه امید و انتظار

نظریه ارزش

نظریه بریل

نظریه نقشی

نظریه نیازها .

نظریه هرزبرگ

نظریه هالند

تحول تحقیقات در زمینه رضایت شغلی

الف - بررسی های روان شناسان

پیشینه پژوهش

جامعه آماری

نمونه آماری

روش نمونه گیری

روش جمع آوری اطلاعات

ابزارهای اندازه گیری در این پژوهش

پرسشنامه رضایت شغلی پنسلوانیا

پرسشنامه سلامت عمومی

بخش اول : آمار توصیفی

بخش دوم : آمار استنباطی

بحث و نتیجه گیری

محدودیت های پژوهش

پیشنهادات

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید